Στη σύγχρονη κοινωνία το φαινόμενο των διάφορων επιτηδείων που με διάφορες απάτες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από άτομα που θεωρούν εύκολους στόχους τείνει να γίνει καθημερινό πρόβλημα.

Από τις κλασσικές τηλεφωνικές απάτες όπου προκύπτει άμεση ανάγκη για χρήματα ώστε να «σώσετε» κάποιο αγαπημένο πρόσωπο σας από μια δύσκολη κατάσταση μέχρι τεχνικούς υπηρεσιών που επιδιώκουν πρόσβαση στην οικία σας με πλάγιους τρόπους, οι επιτήδειοι βρίσκουν ολοένα και πιο «επίδοξους» τρόπους για να πετύχουν τους πονηρούς σκοπούς τους.

Η ενημέρωση σας είναι το πρώτο βήμα για να θωρακιστείτε από αυτές τις κακόβουλες ενέργειες. Ενώ αν έχετε βάσιμες υποψίες ότι κάτι κακό συμβαίνει τότε το να απευθυνθείτε στις αρχές ή σε έναν έμπειρο ιδιωτικό ερευνητή – ντετέκτιβ* είναι μονόδρομος.

Όλα αυτά τα  χρόνια στο Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών Υδρόγειος Detectives έχουμε δει πάρα πολλές απόπειρες απάτης.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας σώσουν:

  • Μην εμπιστεύεστε εύκολα άτομα που δεν γνωρίζονται ή αποδέχεστε «εκπροσώπους εταιριών» με τις οποίες δεν έχετε προκαλέσει οι ίδιοι καμία επικοινωνία.
  • Ιδιαίτερα όταν κάποιος ζητάει να εισέλθει στο σπίτι σας βεβαιωθείτε για τους λόγους που σας αναφέρει.
  • Τηλεφωνήματα από αγνώστους που ζητάνε βοήθεια για κοντινό σας πρόσωπο σχεδόν πάντα είναι παραπλανητικό και αποσκοπεί σε κάτι άλλο.
  • Η επικοινωνία από υπηρεσίες του Δήμου αυθαίρετα για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας δεν είναι κάτι που συνηθίζεται.
  • Να ζητάτε πάντα το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας του ατόμου που σας παρουσιάζει το πρόβλημα και ζητάει χρήματα. Στη συνέχεια καλέστε πίσω να δείτε αν ισχύει.
  • Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν προσωπικούς κωδικούς και στοιχεία σας χωρίς να το θέλετε και να το έχετε ζητήσει ο ίδιος.
  • Επικοινωνήστε με τις αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη προσπάθεια παραπλάνησης.

Απευθυνθείτε στα γραφεία ιδιωτικών ερευνών Υδρόγειος Detectives για κάθε υπόθεση που σας απασχολεί ή απλά όταν χρειάζεστε την συμβουλή ενός ειδικού. Αναλαμβάνουμε άμεσα δράση και εργαζόμαστε 24/7 για την επίλυση της υπόθεσης που σας απασχολεί.