ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εντοπισμός σε Ηλεκτρονική Παρενόχληση

  • Ελάτε σε εμάς για να βοηθήσουμε στο πρόβλημά σας με απόλυτη εχεμύθεια!

H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying), δηλαδή η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στις μέρες μας. Μπορεί να ασκηθεί με διάφορους τρόπους, δηλαδή:

• Μέσω μηνυμάτων (SMS, MMS, Ε-mail, ΙΜ) με απειλητικό ή προσβλητικό περιεχόμενο.

• Με ανάρτηση προσβλητικών φωτογραφιών και βίντεο σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως blogs, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, fora κ.α.

• Μέσω διάδοσης φημών στο περιβάλλον του θύματος με τη χρήση κινητού και e-mail.

• Με κλοπή ταυτότητας, δηλαδή τη χρήση της εικονικής ταυτότητας ενός άλλου ατόμου, (username και password) του ατόμου αυτού σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, υποδύοντας έτσι το άτομο αυτό.

Σκοπός όσων επιχειρούν ηλεκτρονική παρενόχληση μπορεί να είναι η οικονομική εξαπάτηση αλλά και ο εξευτελισμός ή η διάδοση φημών για ένα άτομο στο διαδικτυακό του περιβάλλον. Το αποτέλεσμα δε, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καταστροφικό, αφού τα περισσότερα άτομα που αποτελούν το επίκεντρο τέτοιων συμπεριφορών απομονώνονται και χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις η συνεχής, επίμονη και έντονη παρενόχληση έχει οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες όπως η πρόθεση για αυτοκτονία.

Αν έχετε πέσει θύμα τέτοιων τακτικών, θα σας συμβουλεύαμε να αντιδράσετε το συντομότερο δυνατό και να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Στο γραφείο μας διαθέτουμε την πείρα και την τεχνογνωσία ώστε να βάλουμε μαζί ένα τέλος σε όποιου είδους ηλεκτρονική παρενόχληση. Μην υποβαθμίζετε το συμβάν. Η παρενόχληση μπορεί να μην μείνει μόνο στο ηλεκτρονικό επίπεδο και να εξελιχθεί σε κάτι πολύ σοβαρό, με ολέθριες δυστυχώς συνέπειες.