Συχνά συμβαίνει να βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπου δεν είμαστε σίγουροι για το αν κάποιος μας λέει την αλήθεια ή αν μας κρύβει κάτι. Η απόκτηση της ικανότητας να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα μπορεί να μας βοηθήσει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και στη διατήρηση υγιών σχέσεων.

Ένας Ιδιωτικός Ερευνητής – Ντετέκτιβ* πέρα από την εκπαίδευση του, με την πάροδο των  χρόνων έχει την εμπειρία να εντοπίζει πότε κάποιος του λέει ψέματα ή απλά την μισή αλήθεια.

Αν λοιπόν υποψιάζεσαι ότι σου λένε ψέματα ή σου κρύβουν την αλήθεια από κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για εσένα, μπορείς να εφαρμόσεις τις παρακάτω τεχνικές που χρησιμοποιούν ιδιωτικοί ερευνητές, ντετέκτιβς*, αστυνομικοί, κ.α.  για να αποκαλύψεις τον αληθινό χαρακτήρα του ατόμου με το οποίο αλληλεπιδράς και να φθάσεις πιο κοντά στην αλήθεια.

Παρατηρήστε τη σωματική γλώσσα του ατόμου

Συχνά, η σωματική γλώσσα μπορεί να αποκαλύπτει αν κάποιος λέει ψέματα ή αποκρύπτει την αλήθεια. Για παράδειγμα, αν κάποιος αποφεύγει τη ματιά σας, αποσιωπά ή λέει λίγο ή πολύ, αντί να σας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι αποκρύπτει κάτι ή λέει ψέματα. Επίσης, η σωματική γλώσσα μπορεί να προδώσει το άγχος, την ενοχή ή το φόβο του ατόμου.

Αξιολογήστε τη συνοχή των δηλώσεων του ατόμου

Όταν κάποιος λέει ψέματα, συχνά οι δηλώσεις του δεν είναι συνεπείς ή συμβαδίζουν μεταξύ τους. Αν παρατηρήσετε ασυνέπειες στις δηλώσεις του, αυτό μπορεί να σας δείξει ότι κάτι δεν είναι σωστό.

Αναζητήστε αποδείξεις

Σε πολλές περιπτώσεις, ο τρόπος για να διαπιστώσετε αν κάποιος λέει ψέματα είναι να βρείτε αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ή αναιρούν τις δηλώσεις του.

Εντούτοις, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η χρήση αυτών των τεχνικών πρέπει να γίνεται με προσοχή και σεβασμό προς τα άτομα με τα οποία αλληλοεπιδρούμε. Επίσης, η αποκάλυψη της αλήθειας μπορεί να έχει συνέπειες και να πρέπει να εξετάζουμε προσεκτικά την απόφασή μας για το αν θέλουμε να την αποκαλύψουμε ή όχι.

Στα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών Υδρόγειος Ντετέκτιβς αναλαμβάνουμε άμεσα δράση και εργαζόμαστε 24/7 για την επίλυση της. Δραστηριοποιούμαστε τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, καθώς συνεργαζόμαστε με ένα παγκόσμιο δίκτυο ιδιωτικών ερευνών, το οποίο μας επιτρέπει να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την υπόθεση που σας απασχολεί.